ΠΡΑΣΙΝΟ, ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΟΥΛΟΝΓΚ ΤΣΑΙ

Για την παρασκευή αυθεντικού Bubble Tea χρησιμοποιούμε 3 βάσεις: Μαύρο τσάι, Πράσινο γιασεμί και το Ούλονγκ τσάι.

Προέρχονται από το ίδιο φυτό, αλλά οι διαφορές προκύπτουν από την επεξεργασία που επιδέχονται. Η ποιότητα του τσαγιού είναι εξαιρετική όταν τα φύλλα μαζεύονται με το χέρι. Το τσάι αποτελεί το δεύτερο πιο δημοφιλές ποτό παγκοσμίως μετά το νερό. Περιέχει πολλές αντιοξειδωτικές και θεραπευτικές ουσίες.

Πράσινο Γιασεμή

Το πράσινο τσάι προκύπτει από ελαφριά επεξεργασία των φύλλων και διαθέτει πλούσια γεύση και σχετικά μικρό ποσοστό καφεΐνης σε σχέση με τον καφέ και το μαύρο τσάι. Περιέχει τα φλαβονοειδή,  ουσία με αντιοξειδωτική και αντικαρκινική λειτουργία. Χάρη στις κατεχίνες που περιέχει, βοηθά σε προγράμματα ελέγχου ή απώλειας βάρους. Συμβάλλει στην αύξηση της πυκνότητας των οστών, αποδίδει θετικές επιδράσεις ενάντια των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Μαύρο τσάι

Όσο περισσότερο μαύρο τσάι πίνετε, τόσο αυξάνονται τα οφέλη του. Περιέχει το μεγαλύτερο ποσοστό καφεΐνης από όλες τις ποικιλίες τσαγιού. Το μαύρο τσάι  περιέχει ποσότητα αντιοξειδωτικών, τα οποία θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα.  Μπορεί επίσης να μειώσει τα επίπεδα της «ορμόνης του στρες» (κορτιζόλης). Οι μελέτες αποδίδουν θετικές επιδράσεις ενάντια στον καρκίνο, την χοληστερίνη, την αρθρίτιδα, την κακή στοματική υγιεινή και την παχυσαρκία.

Ούλονγκ τσάι

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, δράση ενάντια σε ιούς και βακτήρια, ανακούφιση σε περιπτώσεις διαβήτη, εκζεμάτων και αλλεργιών, βοήθεια στην απώλεια βάρους. Βοηθά στον καλύτερο μεταβολισμό και την καλή χώνεψη, σπάει τα λιπίδια από τις αρτηρίες και έχει καλύτερη αντιοξειδωτική δράση από το πράσινο τσάι. Προλαμβάνει τον καρκίνο, καρδιακά επεισόδια, αρθρίτιδα, αυξάνει την πυκνότητα των οστών.